Насичено червона високотемпературна фарба-барвник, 15 г

А-005
65,00
грн
Інструкція з фарбування текстилю при 90 градусах

1. При 90 градусів можна фарбувати тканини, до складу яких входять натуральні волокна: хлопок, віскоза, льон, шовк.

2. Якщо тканина має в своєму складі великий відсоток синтетичних волокон, то колір може бути менш насиченим.

3. Натуральна вовна під час фарбування може “збігтися” (стати меншою).

4. Важливо! Шкіра і 100% синтетика не фарбується!

5. Перед фарбуванням речі необхідно випрати - особливо плями жиру, клею, жуйки, фарби тощо. Плями від засобу для виведення плям, відбілювача важко піддаються фарбуванню. У таких випадках необхідно збільшити дозування барвника і час фарбування

6. Якщо у виробах є в'язані елементи (трикотажні гумки манжет, горловини), щоб уникнути їх деформації, температуру фарбування необхідно знизити до 60 градусів.

7. Для виробу вагою 500-700 г води потрібно 5-7 літрів, 10-15 г барвника. Щоб підтонувати, освіжити колір виробу, необхідно 1-2 г барвника на 100 г сухої ваги тканини, якщо виріб необхідно кардинально перефарбувати в інший колір, то барвника необхідно 2-4 г на 100 г тканини.

8. При фарбуванні виробів у ємності необхідно нагріти воду до температури +90 градусів, додати барвник, добре перемішати до повного розчинення і можна занурювати виріб. Якщо немає термометра для вимірювання температури води, то визначити 90 градусів можна за першими ознаками закипання (перші бульбашки). Кип'ятити річ не треба! Час фарбування 30 хвилин. Для рівномірного фарбування виріб під час фарбування необхідно постійно помішувати.

9. Щоб уникнути подальшої линяння виробів після фарбування необхідно добре відполоскати 3-4 рази до прозорої води.

10. При фарбуванні виробів у пральній машині програму вибираємо «Бавовна 90-95 градусів»
Важливо! Вибрати програму без попереднього замочування.
Барвник кладемо безпосередньо в барабан, завантажуємо виріб, вивернутий на виворот. Барвник не фарбує сам барабан та гумовий ущільнювач. Після фарбування (для профілактики) пральну машинку прогнати в неодружену (без речей) з пральним порошком на програмі бавовну 40-60 градусів.

11. Пофарбовані речі в майбутньому необхідно прати окремо від світлих речей.

Наявність: В НАЯВНОСТІ