Серія Promo "Peony" півонна низькотемпературна фарба-барвник, 30 г

P-001-peony
125,00
грн

Дозволяють пофарбувати тканину при температурі 60°C, а також при холодному фарбуванні технікою tie-dye (вузличне фарбування).


Витрата: # nbsp; 15 грам на 1 річ (в середньому)



Наявність: В НАЯВНОСТІ

Вес: 30 г

Інструкція з фарбування при 60 °
Особливості фарбування у світлі тони
Помилки, що часто допускаються при фарбу
Інформація про оплату та доставку

Інструкція з фарбування при 60 °

1.При t 60°-90°C можна фарбувати тканини, до складу яких
входять натуральні волокна: бавовна, віскоза, льон, шовк.

2.Якщо тканина має у своєму складі великий відсоток синтетичних волокон, то колір може бути менш насиченим. У деяких випадках для більш яскравого та стійкого забарвлення (наприклад, для рушників та для виробів з високотемпературними та частими праннями після забарвлення) знадобиться підвищити температуру фарбування до + 90°С

3.Натуральна вовна при фарбуванні може дати усадку.

4.Важливо! 100% синтетика не фарбується!

5. Перед фарбуванням речі необхідно випрати і видалити плями (плями жиру, клею, жуйки, фарби тощо). Плями від засобу для виведення плям, відбілювача важко піддаються фарбуванню. У таких випадках необхідно збільшити дозування барвника та час фарбування.

6.Для виробу вагою 500 г води необхідно 5-7 л, 15 г барвника.
Щоб підтонувати, освіжити колір виробу, необхідно 15 г барвника на 500 г сухої ваги тканини, якщо виріб необхідно кардинально перефарбувати в інший колір, барвника необхідно 30 г на 500 г тканини.

7.При фарбуванні виробів у ємності необхідно нагріти воду до потрібної температури, додати барвник (попередньо розведений у склянці з окропом), добре перемішати до повного розчинення і тоді можна занурювати виріб. Час фарбування до 30 хв. Інтенсивність кольору залежить від температури, часу фарбування та дозування барвника. Для рівномірного фарбування виріб під час фарбування необхідно постійно помішувати.

8.Низькотемпературний барвник підходить для фарбування в техніці "tie-dye". Для цього необхідно в гарячій воді розвести барвник і наносити на підготовлений виріб, пов'язаний вузликами.

9. Щоб уникнути подальшого линяння. річ після фарбування, необхідно добре прополоскати 3-4 рази до прозорої води.

10. При фарбуванні виробів у пральній машині, програму вибираємо "бавовна 60°-90°"
Важливо! Вибирати програму "без попереднього замочування". Барвник кладемо безпосередньо в барабан, завантажуємо виріб, вивернутий навиворот. Барвник не фарбує сам барабан та гумовий ущільнювач. Після фарбування пральну машинку прогнати вхолосту (без речей) з пральним порошком на програмі "бавовна 40-60 °".

11. Пофарбовані речі в майбутньому необхідно прати окремо від світлих речей.

Особливості фарбування у світлі тони

Фарбування тканини у світлі тони різних кольорів, а також у бежевий або сірий відтінок, щоб уникнути нерівностей забарвлення, вимагає дотримання наступних правил.

Рекомендується розвести барвник у літрі гарячої води до повного розчинення частинок барвника та додати розчин у пральну машину через дозатор для порошку після того, як машина наповнить миючий бак водою та почне перемішувати воду з тканиною, а також увімкнеться нагрівання води.

Ця процедура запобігатиме попаданню сухого барвника з активними складовими на світлу тканину і виключить нерівномірність забарвлення.

Після фарбування слід промити дозатор для прального порошку водою з миючим засобом і запустити прання, щоб промити машину від слідів барвника.

При фарбуванні тканини в ємності слід повністю розчинити барвник у воді і лише потім занурити тканину в розчин.

Помилки, що часто допускаються при фарбу

Барвники призначені виключно для фарбування тканин із натуральних волокон, таких як льон, бавовна, віскоза та їх аналоги з комерційними назвами.
У тканинах зі змішаним складом натуральних та синтетичних волокон у різному відсотковому співвідношенні фарбуються лише натуральні волокна, відповідно, синтетичні забарвленню не піддаються. В результаті на виробах з подібним складом тканини можливі відхилення у тоні, відтінку, інтенсивності кольору.
Колір та тон забарвлення залежать також від кількох факторів, таких як структура волокна, вид тканини (трикотаж тощо), апретування тканини різними просоченнями на виробництві.

Представлені на сайті зразки відтінків отримані в результаті фарбування білої тканини, що містить 100% бавовну, і несуть демонстративний характер подачі кольору барвника. Насправді відтінок пофарбованої речі може не мати повної подібності з кольором зразка. Відмінності кольорів моніторів комп'ютерів, екранів мобільних телефонів також можуть призвести до невідповідності кольору.

При накладанні кольору, тону на колір, що не відповідає вибраному, також можливі варіанти забарвлення з різними відтінками до повної зміни кольору.
При фарбуванні темних тканин у світлі відтінки неможливо отримати колір світліший за вихідний.

Невідповідність складу тканини заявленому виробником на маркуванні виробу також може призвести до несподіваного результату.

У разі фарбування в пральній машині вибір програми з температурою, яка відрізняється від рекомендованої, може стати причиною поганого результату.
Не слід також встановлювати програму прання з попереднім замочуванням, так як це призводить до зливу розчиненого барвника з барабана та подальшого заповнення його чистою водою вже без барвника.

Нерівності тону на світлих відтінках, викликані точковим забарвленням активних складових барвника, виключаються попереднім повним розчиненням барвника в літрі води і додаванням гарячого розчину пофарбованого безпосередньо в дозатор для порошку після того, як пральна машина заповнить миючий барабан водою.

Інформація про оплату та доставку

Попередня оплата замовлення банківською карткою Visa/MasterCard.

Доставка до відділень «Нової Пошти» або Укрпошти, адресна доставка кур'єром «Нової Пошти» (платно).
Доставка здійснюється в Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків, Рівне, інші міста та населені пункти України.
Похожие товары