Фуксія низькотемпературна фарба-барвник, 15 г

В-024
65,00
грн
Інструкція з фарбування текстилю при 50 градусах

1. При температурі 50-60° та вище можна фарбувати тканини, до складу яких входять натуральні волокна: хлопок, віскоза, льон, шовк.

2. Якщо тканина має у складі великий відсоток синтетичних волокон, то колір в результаті може бути менш насиченим.

3. Натуральна вовна під час фарбування може “збігтися” (стати меншою).

4. Важливо! Шкіра і 100% синтетика не фарбується!

5. Перед фарбуванням речі необхідно випрати - особливо плями жиру, клею, жуйки, фарби тощо. Плями від засобу для виведення плям, відбілювача важко піддаються фарбуванню. У таких випадках необхідно збільшити дозування барвника і час фарбування

6. Для виробу вагою 500-700 грамів необхідно 5-7 літрів води, 10-15 грам барвника. Щоб підтонувати, освіжити колір виробу, необхідно 1-2 г барвника на 100 грам ваги сухої тканини, якщо виріб необхідно кардинально перефарбувати в інший колір, то барвника необхідно 2-4 г на 100 грам тканини.

7. При фарбуванні виробів у ємності необхідно нагріти воду до потрібної температури, додати барвник, попередньо розведений у склянці окропу, добре перемішати до повного розчинення і можна занурювати виріб. Час фарбування до 30 хвилин. Інтенсивність кольору залежить від температури, часу фарбування та дозування барвника.

Для рівномірного фарбування виріб під час фарбування необхідно постійно помішувати.

8. Низькотемпературний фарбник підходить для фарбування за технікою «Tie-dye». Для цього необхідно в гарячій воді розвести барвник і наносити на підготовлений виріб пов'язане вузликами.

9. Щоб уникнути подальшої линяння виробів після фарбування необхідно добре прополоскати 3-4 рази, до прозорої води.

10. При фарбуванні виробів у пральній машині програму вибираємо «Бавовна 50-60 градусів» та вище.

Вибрати програму без попереднього замочування. Барвник кладемо безпосередньо в барабан, завантажуємо виріб, вивернутий на виворот. Барвник не фарбує сам барабан та гумовий ущільнювач. Після фарбування (для профілактики) пральну машинку прогнати вхолосту (без речей) з пральним порошком на програмі "бавовна 50-60 градусів" та вище.

11. Пофарбовані речі в майбутньому необхідно прати окремо від світлих речей.

Наявність: В НАЯВНОСТІ